Friday, August 27, 2010

Dinar Kelantan...Allahuakbar..

Bonus raya rm500

hua hua hua...syukran jazilan kerana dapat gak bantuan daripada kerajaan rm500.. tak sia-sia usaha daripada Cuepacs lebih2 lagi Presiden Cuepacs sendiri iaitu Omar Osman yang tak putus asa memperjuangkan hak penjawat-penjawat awam..
Sekurangnya duit tu dapat la sikit sebanyak tampung apa2 yang terbeban selama ni..Alhamdulillah..
petikan dari web Cuepacs


CUEPACS BERTERIMA KASIH KEPADA KERAJAAN ATAS BANTUAN KHAS KEWANGAN

Sinar Harian
26/8/2010


KUALA LUMPUR - Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) dan Persatuan Pesara Kerajaan berterima kasih kepada kerajaan atas pemberian bantuan khas kewangan RM500 kepada penjawat awam dan golongan pesara seperti yang diumumkan hari ini.

Presiden Cuepacs, Omar Osman berkata, pemberian bantuan khas kewangan bagi Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan itu akan meringankan beban mereka ketika menyambut Hari Raya Aidilfitri bulan depan.

"Kami berterima kasih kepada kerajaan atas pemberian itu, ini sebagai bantuan sumbangan perayaan yang bakal menjelang. Kami sebelum ini memohon bonus sekurang-kurang RM1,000 atau dua bulan gaji kepada semua penjawat awam," kata ketika dihubungi Bernama, di sini hari ini.

Beliau juga berharap kerajaan akan mempertimbangkan bonus yang lebih tinggi pada pembentangan Bajet 2011 pada 15 Okt ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu kenyataan hari ini, mengumumkan pemberian bantuan khas itu yang akan melibatkan lebih 1.24 juta penjawat awam dan dan 590,000 pesara kerajaan.

Najib yang juga Menteri Kewangan berkata, keputusan itu diambil setelah mengambil kira kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan terutamanya bagi meringankan beban kos persediaan bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Sementara itu, Presiden Persatuan Pesara Kerajaan Datuk Paduka Raja Wan Mahmood Pawanteh berkata, pihaknya amat berpuas hati kerana golongan pesara tidak dipinggirkan.

"Kita ucapkan terima kasih dan menghargai keprihatinan Perdana Menteri yang mana setiap kali pemberian bonus atau bantuan khas, kerajaan tidak melupakan golongan pesara yang telah berkhidmat kepada negara," katanya.

Raja Wan Mahmood berkata, pemberian itu menunjukkan keprihatinan Najib terhadap golongan pesara selain meringankan beban yang ditanggung oleh golongan berpendapatan rendah.

p/s : harap2 bonus hujung tahun pon dapat..

Thursday, August 26, 2010

Video Pengebumian Alahyarham TPPI Tn Azli

Wednesday, August 25, 2010

Al-fatihah untuk Allahyarham TPPI Tn Azli..

Takziah untuk keluarga Allahyarham TPPI Azli yg juga Ketua Imigresen Pengkalan Hulu, Perak meninggal dunia pada 23 Ogos 2010. Allahyarham telah selamat disemadikan pada 24 Ogos 2010 jam 10pg di Tanah Perkuburan Melayu Islam di Jalan Kuala Kangsar, Ipoh. Majlis pengebumian tersebut dihadiri ramai untuk penghormatan terakhir kepada Allahyarham.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...