Saturday, November 29, 2008

Wanita dan hari lahirnya 0

ISNIN
Wanita ini bersikap jujur, tidak mudah menggelabah atau panik, berhati-hati, tidak mudah mengalah, pandai menjaga diri dan pergaulan. Ramai teman lelaki dan wanita yang menyukainya. Dia juga mudah memberi pertolongan, cergas, berusaha kuat, teliti dan pandai menguruskan kewangannya. Namun jika marah berapi-api dan menakutkan, jarang mahu mengaku kalah dalam pertengkaran. Dalam percintaan, dia mencurahkan kesetiaan tidak berbelah bagi dan sedia berkorban. Seksualnya kurang membara melainkan pasangannya pandai mencari tempat rangsangannya.

SELASA
Tabiat wanita ini suka mencari salah orang lain dan berpotensi menduakan suami. Namun pertuturannya lembut dan pandai mengambil hati. Apabila tidak sukakan seseorang, sentiasa mencari kesalahannya, hatinya keras dan sukar dilembutkan. Tetapi mudah mengaku kalah dan mudah meminta pertolongan orang lain. Pandai simpan rahsia, hanya orang tertentu saja tahu rahsianya. Keputusannya tidak mantap dan mudah terpengaruh. Dia juga mudah terperangkap dalam banyak hal. Dalam soal kewangan dia pandai berjimat, tak kedekut. Dia rajin bekerja, ada tanggungjawab, suka dipuji tetapi perlukan bimbingan dan pengawasan dalam banyak perkara.

RABU
Suka berdendam. Jika ada orang berbuat jahat padanya, dia akan berbuat lebih jahat lagi pada orang itu. Namun dia pandai dalam pergaulan, pandai mengambil hati dan pandai menghargai orang. Suka mementingkan teman dari dirinya sendiri. Berfikiran terbuka, pandai simpan rahsia, tidak suka diperintah dalam bekerja. Keputusannya tidak seimbang, kurang pengalaman. Hatinya keras dan tidak mudah termakan pujuk. Hanya orang2 tertentu saja yang tahu melembutkan hatinya.
Dalam soal kewangan, dia pandai cari duit tapi tak pandai simpan duit. Cintanya pandang pertama dan rela berkorban kerana cinta.
Seksualnya tinggi dan kuat, romantik ditempat tidur dan pandai berasmara.

KHAMIS
Dia suka menyinggung hati orang lain, cakapnya kesat, kemahuan kuat, dan bersikap agresif. Rajin dan tekun bekerja, tak suka diganggu ketika bekerja, bercita-cita tinggi. Boleh terpikat kepada lelaki lain walaupun sudah ada kekasih atau suami. Namun dia tak mudah jatuh cinta, suka menyelidik dahulu sebelum bercinta. Hatinya tidak tetap, mudah terpedaya dengan pujuk rayu sehingga tak kenal antara yg baik dan buruk. Dia pandai mengurus dan merancang kewangan. Pada awal perkahwinan, tunduk pada suami, akan berubah apabila sudah lama berkeluarga. Seksualnya tinggi, jika tak pandai mengawal nafsu boleh terdorong ke lembah hina.

JUMAAT
Wanita yg lahir pada hari ini tabiatnya berani menentang suami.
Bangga diri, suka berbelanja, suka dipuji, suka bergaul dan suka melakukan perkara yang merbahaya dan sia-sia. Bersemangat waja, pandai simpan rahsia, tak suka mengaku kesalahan sendiri. Dalam soal kewangan, bersikap boros dan tak pandai simpan wang. Cintanya sejati dan tidak mudah berubah, cuma kadangkala tidak telus. Seksualnya sangat teristimewa,menyeronokkan, penuh kelembutan tetapi apabila dingin tak suka dipaksa.

SABTU
Kuat cemburu, suka kebendaan, tak gemar dengan anak-anak, suka bertikam lidah. Namun dia tegas pendirian, cerdas pemikiran, teliti dalam banyak hal. Tidak pernah berasa puas, suka berkorban apa saja demi mencapai cita-cita. Apabila bercinta, suka menyelidik latarbelakang pasangan dan suka menguji. Pandai berjimat dan sentiasa berfikir untuk masa depan. Wanita ini akur dan mengikut perintah suami. Seksualnya agak dingin, tetapi apabila bermula, seksnya kuat dan tahan lama, tidak tergesa2 dan dilakukan dengan kelembutan.

AHAD
Wanita yg lahir pada hari ini kebiasaannya sukakan kemewahan dan menunjuk2 diri. Apabila bersuami taat pada suaminya namun suka merendahkan kawan dan bersikap bangga diri. Dia tidak suka dengar nasihat, mudah terpedaya dengan kata2. Suka mengkritik orang tetapi tidak suka orang mengkritiknya. Percintaannya tidak telus tetapi sanggup berkorban apa saja jika hati dah suka. Pandai simpan rahsia, rajin berusaha dan bekerja, tak mudah mengalah namun bersikap pemboros. Rangsangan seksualnya tinggi tapi apabila tak dapat kepuasan cari jalan lain.

Kenali si dia melalui bibir 0

  • jika si dia memiliki bibir yang lebar, maka ia menggambarkan sikap si dia yang gemar melakukan sesuatu perkara secara extreme. soal kewangan pula, si dia sangat gemar untuk memanjakan diri sendiri. keinginan untuk berjalan-jalan atau berseronok kebiasaannya terlaksana tanpa dirancang. individu dari kategori ini gemar berjenaka dan bersikap spontan.


  • si dia yang memiliki bibir penuh pula kebiasaannya banyak bercakap, mudah menyesuaikan diri dan berbual dengan orang baru. malah si dia juga sering menjadi pusat perhatian sehingga ada kalanya kamu sering melihat si dia berbual-bual dalam satu kelompok kumpulan yang agak ramai. bertuahlah jika kamu mendampingi individu dari kategori ini, si dia gemar menonjolkan kasih sayanbg terhadap kamu secara terbuka.

  • jika si dia memiliki bibir berbentuk bulat, ia melambangkan keperibadian si dia yang peka, romantik, memahami, dan berupaya menyelami hati kamu sedalam-dalamnya. si dia seolah-olah tahu jika kamu melalui hari-hari yang tidak menyenangkan dan dia juga tahu bagaimana caranya untuk membuat suasana muram itu menjadi lebih baik dan ceria. si dia akan cuba untuk menggembirakan kamu walau dalam apa jua cara sekalipun.

  • si dia yang berbibir nipis pula sering dikategorikan sebagai individu yang pemalu dan sukar untuk memperlihatkan perasaan sebenar si dia terhadap pasangannya. kamu mungkin merasakan seolah-olah si dia tidak banyak berkorban untuk kamu. namun jika dinilai dan di teliti, meskipun si dia agak pemalu namun si dia gemar menonjolkan rasa kasih sayangnya terhadap kamu dengan melakukan hal-hal yang remeh seperti membelikan coklat kegemaran kamu, menjemput dan menghantar kamu ke kelas atau pejabat dan sebagainya. hakikatnya, si dia tahu apa yang diinginkan oleh kekasihnya walaupun si dia ti dak selalu atau tidak pernah mengungkapkan cintanya itu secara terbuka. sebagai pasangan, kamu perlu bekerja keras untuk mengetahui apa yang diinginkan si dia pula.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...