Tuesday, September 14, 2010



Khas buat mereka yang nak kahwin...
Yang dah kawin tu... pikir2 kalu nak kawin LAGI...

Ada kebenarannya..............!!!


Ok.. sekarang ni ramai yg nak dekat kahwin ataupun ramai yg ada plan nak kahwin. Semua orang tahu lah persiapan untuk kahwin bukannya mudah, banyak persiapan yg perlu diadakan... . ia memerlukan satu perancangan yg cukup teliti bagi dua dua belah pihak.

Kekadang tu pasangan tak jadi kahwin pasal plan nak kahwin(susah,rumit,poning). Maknanya diaorang plan nak buat majlis then tak boleh agree with each other so they bergaduh and tak jadilah kahwin.

So ada orang yg tak jadi kahwin pasal nak kahwin. Kalau kahwin mestilah nak buat majlis Walimah... untuk mereka yg tak tahu, majlis walimah ialah majlis sambutan hari perkahwinan dimana sanak saudara sahabat handai jiran tetangga dijemput hadir makan bersama.

Pasangan sekarang lebih stress memikirkan majlis ini daripada memikirkan masa depan dan hala tujuan hidup bersama selepas nikah.

Ok berikut adalah sedikit sebanyak panduan dan kos untuk persiapan majlis ini. Supaya menjadi pedoman untuk mereka yg ingin berkahwin dan yg ingin berkahwin lagi.(baca selanjutnya)







2 komen:

Anonymous said...

Banyak jgk budget utk wedding..itu baru estimate..kdng2 budget melangkaui semua..fuhhh...it's complicated to plan the succesful n wonderful of wedding..how to settle this problem? sighhh...

Wan Mohd Firdaus bin Idris said...

haha..tepuk dada anda..jgn lah ikut selera..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...